Kadir IŞIK

Kadir Işık23.DÖNEM(2021-2022)
DENİZCİ ÖĞRENCİLER DERNEĞİ BAŞKANI

Merhaba Denizci Öğrenciler Derneği ailesi, ben Kadir IŞIK. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Denizci Öğrenciler Derneği 23. Dönem Başkanı olarak öncelikle derneğimizin kuruluşundan bu zamana kadar desteklerini hiç esirgemeyen mezun ve üyelerine, yönetiminde emek veren yöneticilerine ve temsilcilerine şükranlarımı sunarım.

Denizci Öğrenciler Derneği, ülke denizciliğinin Cumhuriyet hedeflerine ulaşması için çalışacak öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilere sektör için teknik, psikolojik altyapıyı ve bunun yanısıra her türlü desteği sağlamayı hedeflemiştir. Bu çizgide devam eden Denizci Öğrenciler Derneği sene içerisinde birçok etkinliğe imza atmaktadır. Başta öğrencilere iş ağı sağlamak adına çeşitli delegasyonlar, kahvaltılar ve sektör buluşmalarının yanısıra , eğitim, sosyal sorumluluk projeleri, her dönem sonu gerçekleştirilmesi hedeflenilen ve 20 senedir yapılan Denizkızı Kongresi gibi etkinliklere imza atmaktadır. DÖDER projelerini gerçekleştirirken öğrenciyi merkeze alan ve "fayda" odaklı hedeflerine ilerleyen bir kurumdur. Aynı zamanda kurulduğu günden itibaren sektörün gelişimi için STK ve diğer kuruluşlarla da temas halinede olmaktadır.

Bundan 2 yıl önce tanıştığım Denizci Öğrenciler Derneği'nde bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Dernek ile tanışmamdan kısa zaman içerisinde sektör büyüklerim ve ekip arkadaşlarımla çok iyi ilişkiler kurdum. Burada fikirlerimi sunduğum, değerlendirdiğim ve hayata geçirdiğimi gördükten sonra ekip olup, birlikte bir takım sorumlulukları üstlendiğim için başarıya bir adım daha yakın olduğumu hissettim. İnanıyorum ki biz denizci öğrenciler çalışmayı, emek vermeyi bırakmadığımız sürece hem bu kurumu hemde ülke denizciliğini hakettiği yere getireceğiz. Çünkü bugün bizimle birlikte yetişen öğrenciler biliyoruz ki yarın her biri ülke için kritik kararlar alacağı yerlerde bulunacaklardır. Şimdi ise hedefimiz denizciliğin tersane, gemi inşa, lojistik, güverte, balıkçılık, turizm, sualtı teknolojiler ve ticaretinde görev alan tüm denizci öğrencilerin teknik gelişiminde katkı sağlamaktır. Bugüne kadar bildiğimiz ve yaptığımız en iyi şeyi yapmaya devam edeceğiz. Daha çok çalışacağız ! Bir emanet olarak aldığım 23. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlık görevini kalbim ferah ve hür bir şekilde teslim etmek en büyük temennim olacaktır. Umutsuzluğa düşmeden, her daim Türkiye Cumhuriyetinin sağlam temeller üzerine kurulduğunu hatırlayarak yolumuza devam edecek, bu bilinci genç kardeşlerimize de aktaracağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün de dediği gibi;

Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler uygulamaya geçtiği vakit, Türk milleti yükselecektir.

Saygılarımla.