ALİ FATİH YAZAR22.DÖNEM(2020-2021)
DENİZCİ ÖĞRENCİLER DERNEĞİ BAŞKANI

Merhaba Denizci Öğrenciler Derneği ailesi, ben Ali Fatih YAZAR. Piri Reis Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Denizci Öğrenciler Derneği 22. Dönem Başkanı olarak, öncelikle derneğimizin kuruluşundan bu zamana değerli vakitlerini bizlere ayıran ve ayırmaya devam eden DÖDER ailesinin siz değerli üyelerine, temsilcilerine ve yöneticilerine şükranlarımı sunarım.

Denizci Öğrenciler Derneği ülkemiz denizciliğini geliştirmeyi misyon edinmiştir. Bu bağlamda üyeleriyle birlikte birçok projeye imza atmıştır. Delegasyonlar, eğitimler, sosyal sorumluluk projeleri, turneler, sosyal aktiviteler ve en önemlisi 20 senedir istikrarlı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz, Türkiye’de ses getiren Denizkızı Kongreleri bunlardan bazılarıdır. Denizci Öğrenciler Derneği, bir öğrenci için kişisel gelişimini artırabileceği ve network kazanabileceği bir merkez haline gelmiştir. DÖDER, denizci öğrencilerin kaynaşabildiği bir ortam hazırlarken bununla birlikte sektörün önde gelen şirketlerini ve sivil toplum kuruluşlarını da bir araya getirmektedir.

Benim dernek serüvenim 4 sene önce başladı. İçine girdikten sonra kendimi geliştirecek fırsatlar olduğunu ve ülkem için yapabileceğim çok şey olduğunu görmek beni daha fazla motive etti. Derneğe girdiğim günden beri sektörden çok değerli kişiler tanıdım ve her birisinden farklı birçok şey öğrendim. Bu öğrendiklerimle birlikte kendi vizyonumu belirledim ve bu vizyonda ilerlemeye gayret ediyorum. Bu dernekteki kazanımlarım sadece bunlarla sınırlı değil. Ben burada gerçekten herkese nasip olmayacak bir aile kazandım. Gecelerimizin ve sabahlarımızın birlikte geçtiği dostlar kazandım. Kapısının her denizci öğrenciye açık olduğu bu dernekte, o kapıdan giren hiçbir öğrenci çıkamadı; çıkmak istemedi.

Bu büyük derneğin 22. Dönem Başkanlığı’nı yürütmek gerçekten onur verici. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece biz denizci öğrencilerin, ülke denizciliğimizi hak ettiği yere taşıyacağımızdan şüpheniz olmasın. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün de dediği gibi;

“Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.”

BİZLERİZ...
Saygılarımla.