BAŞKANDAN

Açelya.jpeg

AÇELYA KARA

Yönetim Kurulu Başkanı

Ben 25. Dönem Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Açelya KARA. Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. 25 yıldır faaliyet gösteren Denizci Öğrenciler Derneğinin 15 yıl aradan sonra üçüncü kadın başkanıyım. Denizci Öğrenciler Derneği 1999 yılından bu yana tam çeyrek asırdır denizci öğrencileri bir araya getiren, sorunlarını konuşup çözüme kavuşturmalarına alan sağlayan, öğrenciler tarafından kurulmuş ve yönetilen, 3000 aktif ve 10000'i aşkın mezun öğrencisiyle tek ve en büyük öğrenci sivil toplum kuruluşudur. 25 yıldır her sene delegasyonlar, eğitimler, 5 farklı komisyonunda çeşitli faaliyetler, kahvaltılar, Moda Deniz Kulübü Söyleşileri, sosyal sorumluluk faaliyetleri, çalıştaylar düzenlemektedir. En büyük ve gözbebeği etkinliğimiz ise her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Ulusal Denizkızı Kongrelerimizdir. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 300 öğrenci ve sektörün önde gelen firma ve isimleriyle 3 gece 4 gün boyunca süren Denizkızı Kongreleri öğrenciyi öğrenciyle, sektörü belki de ileride birlikte çalışacağı öğrenci ile bir araya getirmektedir. Paneller, atölyeler, teahouse etkinlikleri ve çalıştaylarla birlikte adete bir denizcilik şöleni olarak anılmaktadır. Henüz hazırlık yıllarında tanıştığım Denizci Öğrenciler Derneği üniversite hayatımın en büyük şanslarından biridir. 5 yıldır içersinde bulunduğum bu dernek benim için aynı zamanda bir dostlar meclisi. Ailemdeki ilk denizci olarak denizcilik sektörü hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bu sektörün içine girmeme, denizciliğin ne olduğunu öğrenmeme en büyük katkıyı sağlayan Denizci Öğrenciler Derneği’dir. Burada ileride beraber çalışacağım dostlarımı, çeşitli denizcilik firmalarını, sivil toplum kurumlarını ve topluluklarını tanıdım. Bir denizci öğrenci için gerekli olan çoğu şeyi bu dernekte buldum diyebilirim. Çeyrek asırlık bir birikimle Denizci Öğrenciler Derneğinin bu denli büyümesine katkı sağlayan tüm denizci öğrencilere, mezunlarımıza ve destekçi firmalarımıza teşekkürü bir borç bilirim.